Priopcenja:

Priopćenje o apelu vodećim političarima RH za spas plemenite periske (s prijedlogom akcijskog plana)

🕔20.09.2020.

Znanstvenici koji su se prošli tjedan okupili na otoku Krku na stručnom skupu o recentnom pomoru plemenitih periski u Jadranu (i u Mediteranu) nakon dodatnih konzultacija i ronilačkih pregleda donijeli su zaključke i predložili realno provodiv akcijski plan za spas te vrlo vrijedne i važne vrste od izumiranja.

Priopćenje o ekološkom incidentu u moru ispred Kostrene

🕔13.05.2016.

Iz Inine rafinerije ponovno iscurio mazut! Zagađeni more i obala, mještani su bijesni.

Nepromišljen nastavak procesa izdavanja koncesija za istraživanje nafte u Jadranu od strane (trenutne) Vlade Republike Hrvatske

🕔11.03.2015.

02. siječnja 2015. udruga „Eko Kvarner“ objavila je na svojim internet stranicama (ww.ekokvarner.hr) dokument za koji imamo spoznaju da je konačna verzija „Strateške procjena utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu“ te još neke prateće dokumente.

Priopćenje o davanju primjedbi u sklopu javne rasprave o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu

🕔11.03.2015.

08. veljače 2015. udruga „Eko Kvarner“ uputila je (u sklopu javne rasprave, koja traje do 16. veljače 2015. g.) preimjedbe na Stratešku studiju utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu.