Arhiva Projekti

Aktivnosti: Projekti

Srednja škola Andrije Ljudevita Adamića

Let's Build Europe Together

Udruga Eko Kvarner ugostila je učenike i učitelje iz Italije, Španjolske i Rijeke.

Gosti su se na Krku pobliže upoznali s ulogom javnosti u ostvarivanju prava na zdrav okoliš.

Predsjednik Savjeta udruge Eko Kvarner g. Vjeran Piršić, održao je iznimno zanimljivo predavanj,e na tečnom engleskom jeziku, o održivom razvoju na otoku Krku te o tome kako građanska inicijativa može pokrenuti čitav niz pozitivnih promjena u kontekstu ekološke osviještenosti stanovništva. Učenici su putem video prezentacija upoznali sustav cjelovitog, u potpunosti ekološko zasnovanog sustava zbrinjavanja otpada koji se primjenjuje na otoku Krku.

U(spjeh programa recikliranja otpada ovisi o aktivnom i trajnom sudjelovanju građana i gospodarskih subjekata u ispravnom odvajanju i prikupljanju reciklažnog otpada.

Kvaliteta okoliša izrazito ovisi o ljudskim obrascima ponašanja. Ekološko ponašanje odnosi se na ponašanje koje dajde prednost okolišo, odnosno na ponašanje koje šteti okolišu što je manje moguće, a namjera udruge Eko Kvarner je daljnja provedba projekata koji vode energetskoj neovisnosti otoka Krka.

Učenici i učitelji su s iznimnim zanimanjem pratili izlaganje g. Vjerana Piršića te se zahvalili na toplom prijemu i korisnim informacijama koje su zasigurno osnažile njihovu svijest o važnim pitanjima kao što su zaštita okoliša, globalno zatopljenje, ekološka proizvodnje hrane te održivi razvoj kroz rast energetske učinkovitosti i upotrebu obnovljivih izvora energije.