Arhiva Vijesti

Novosti: Vijesti

Permakultura

Nova knjiga o permakulturi

Briga za Zemlju, briga za ljude i mudar nadzor populacije i potrošnje materijalnih dobara tri su osnovna načela permakulture.

MIROSLAV KIŠi KARMELA KIŠ
PERMAKULTURA

Održivi vrt, zbrinuta zemlja, sretni ljudi
Briga za Zemlju, briga za ljude i mudar nadzor populacije i potrošnje materijalnih dobara tri su osnovna načela permakulture.
Iako u srcu permakulture leži vrtlarstvo, ona se bavi i proizvodnjom zdrave hrane, smanjenjem stvaranja otpada i zagađenja planeta, održivom gradnjom, zdravorazumskim oblikovanjem ljudskih obitavališta i dizajnom ljudskih zajednica. Odlikuje je održivost, bioraznolikost i stvaranje žilavih, stabilnih prirodnih ekosustava.
Permakultura je iznimno duhovna i istodobno čvrsto ukorijenjena u praktičnom svakodnevnom materijalnom svijetu. Pojedinca ohrabruje da prepozna i ostvari promjenu u sebi i tako mijenja svijet: "Najprije napravi svoj vrt!"

Karmela i Miroslav Kiš već petnaest godina žive permakulturu, a svoja su znanja i iskustva prenijeli u ovaj sveobuhvatni priručnik. Što je permakultura, njezina filozofija, etika, načela i osnovni pojmovi objašnjeni su u prvom dijelu, središnji dio pripao je vrtlarstvu, dok posljednji dio govori o psihopermakulturi ili kultiviranju sebe u skladu s prirodom kao jedino trajno bogatstvo koje pojedinac može steći. Iako praktičan priručnik, knjiga daje nadahnuće i viziju novog društva, budućnosti koja počinje sada: brigom za Zemlju.

"Održivost i zdravorazumski pristup permakulturnom dizajnu svakako su važni, ali za nas je od samog početka bila mnogo važnija ideja i namjera s kojom se to ostvaruje. Iskrena, otvorena i trajna namjera brige o zemlji svih nas."

Miroslav i Karmela Kiš

Format: 14,8x22 cm
Uvez: meki
Broj stranica: 280
Biblioteka: Planetopija
ISBN: 978-953-257-306-0
Izdavač: Planetopija
Godina izdanja: 2010

Cijena u knjižari: 119.00 kn