Arhiva Projekti

Aktivnosti: Projekti

Osnovna škola Omišalj

Osmišljavanje i provedba integralnog razvoja lokalne zajednice

18. svibnja 2018. godine u Osnovnoj školi Omišalj održano je predavanje Udruge Eko Kvarner o održivom razvoju i ekološkim pitanjima s posebnim naglaskom na iskustvo grada Krka.

Pomno pripremljenim predavanjem sa popratnim filmovima i isječcima, učenici su bili impresionirani. Aktualizirana je vrlo važna tema održivog razvoja. Učenicima je na zanimljiv način prezentirana važnost stjecanja novih navika na temeljima održivog razvoja ukazujući im na bitnost razumijevanja globalnih procesa (klimatske promjene, održivi razvoj...) s naglaskom na utjecaj na lokalnu zajednicu. Uz to su im pojašnjene aktivnosti koje su potrebne da bi se iskoristile prednosti i ublažile posljedice tih procesa.

Poseban je naglasak stavljen na uspjehe lokalne zajednice koja svoj gospodarski razvoj ostvaruje na održiv način, kako po pitanju energije tako i po pitanju gospodarenja otpadom.

Ravnatelj škole prof. Žarko Žarković istaknuo je izuzetnu čast da se ovako vrijedno predavanje održalo u njihovoj školi jer se na taj način zasigurno doprinijelo razvijanju ekološke svijesti.

Svi akteri izrazili su želju da se uspješna suradnja s ovakvim i sličnim temama nastavi i u budućnosti.