Arhiva Projekti

Aktivnosti: Projekti

OÅ  Hvar

Osvrt na projekt 'Osmišljavanje i provedba integralnog razvoja lokalne zajednice temeljem iskustva s otoka Krka'

U petak, 13. 4. 2018. g u OŠ Hvar održana su dva tematska predavanja gosp. Vjerana Piršića, jedno za učitelje, a jedno za učenike.

Oba predavanja aktualizirala su vrlo važnu temu održivog razvoja.

Cilj predavanja učiteljima bio je ukazati na izuzetne mogućnosti integriranja novih i znanstvenih i društvenih spoznaja (na temu odrižvog razvoja) u već postojeće školske programe skoro svih predmeta s naglaskom na njihovo aktualiziranje i oplemenjivanje.

U predavanju prilagođenom učenicima nastojalo se dati osnove za razumijevanje globalnih procesa (klimatske promjene, održivi razvoj,...) s naglaskom na utjecaj istih na lokalnu zajednicu, te naznačiti koje su aktivnosti potrebne da bi se iskoristile prednosti i ublažile posljedice tih procesa.

Predavanja su bila vrlo poučna, prilagoÄ‘ena i učiteljima, a pogotovo učenicima kojima je na zanimljiv način prezentirana važnost razmišljanja na temeljima održivog razvoja.

Obzirom da učitelji permanentno kroz svoje sadržaje, ističu i promoviraju temeljne vrijednosti održivog razvoja, ostvarenje ciljeva ovog projekta dat će dodanu vrijednost implementiranju obrazovanja za održivi razvoj u svakodnevni život i rad škole. Očekuje se nastavak realizacije ovog projekta i buduća suradnja uopće.