Arhiva Projekti

Aktivnosti: Projekti

OSNOVNA ŠKOLA 'IVAN MEŠTROVIĆ' DRENOVCI

Osvrt na projekt 'Osmišljavanje i provedba integralnog razvoja lokalne zajednice temeljem iskustva s otoka Krka'

U četvrtak, 10.svibnja 2018.u OŠ„Ivan Meštrović“ Drenovci održano je tematsko predavanje gosp. Vjerana Piršića za učenike i učitelje viših razreda. 

Predavanje je aktualiziralo vrlo važnu temu održivog razvoja. Bilo je prilagođeno ciljanoj populaciji.  Učenicima je na zanimljiv način prezentirana važnost stjecanja novih navika na temeljima održivog razvoja. Ukazalo im se na razumijevanje globalnihprocesa (klimatske promjene, održivi razvoj,...) s naglaskom na utjecaj istih na našu lokalnu zajednicu. Objašnjeno je  koje su aktivnosti potrebne da bi se iskoristile prednosti i ublažileposljedice tih procesa.  Učenici su pokazali veliki interes za temu.  Aktivno su sudjelovali u raspravi tijekom i nakon predavanja. Predavanje je kod učenika razvilo  ekološku svijest i potaknulo ih da žive u skladu sa načelima održivog razvoja i pobudilo im želju za promjenom dosadašnjih navika.

"Zadovoljni smo ostvarenom suradnjom sa udrugom Eko Kvarner i izuzetno stručnim predavanjem gosp. Vjerena Piršića. Predavanje je ispunilo sva naša očekivanja. Smatramo da je daljnja suradnja za s Vama vrlo korisna za učitelje, učenike i lokalnu zajednicu. Ali i nužna obzirom na trenutne globalne procese. Vi ste najadekvatniji izvor informacija i dobrih primjera koje možemo preslikati na našu školu i lokalnu zajednicu. Stoga se radujemo se nastavku suradnje. Učitelji i učenici izuzetno su motivirani za provođenje daljnjih aktivnosti na temu Održivog razvoja. Žele djelovati danas da u baštinu budućim generacijama ostave čist planet u skladu sa mjerama održivog razvoja." - izjavile su Marija Živković, stručni suradnik pedagog i Marijana Raguž, ravnateljica.