Arhiva Projekti

Aktivnosti: Projekti

Gimnaziji Eugena Kumićia Opatija

Osvrt na projekt 'Osmišljavanje i provedba integralnog razvoja lokalne zajednice temeljem iskustva s otoka Krka'

Dana 8. ožujka, u Gimnaziji Eugena Kumićia Opatija u Opatiji, gosp. PiršÄ‡ je održao predavanje o održivom razvoju i ekološkim pitanjima s posebnim naglaskom na iskustvo grada Krka. Impresionirao je učenike velikim zanjem, pomno pripremljenim predavanjem te popratnim video filmovima i isječcima kojima je ilustrirao pojedine aspekte teme.

Ravnatelj Oliver Kvasina o predavanju je rekao sljedeće:
Bilo je zanimljivo slušati o nastojanjima i uspjesima lokalne zajednice koja se trudi ostvariti gospodarski razvoj na održiv način, kako po pitanju energije tako i po pitanju gospodarenja otpadom; teme koje su od izuzetnog začaja s obzirom na razvojnu strategiju Krka koja se temelji na turizmu.
Osim toga, treba naglasiti daje gosp. Piršić na zanimljiv i vrlo informativan način pokazao važnost uključivanja lokalne zajednice u donošenje odluka bitnih za sve. Spomenute teme se provlače i obraÄ‘uju koz različite predmete, od biologle, fizike. sociologije i graÄ‘anskog odgoja npr., ali ćuti živu riječ osobe koja je potpuno involvirana u ekološke aktivnosti daje dodanu vrijednost onomu što su naši srednjoškolci već naučili.
Gosp. Piršić je takoÄ‘er pomogao organizirati naš posjet Krku, gdje su se naši učenici na licu mjesta mogli upoznati s politikom gospodarenja orpadom i prisustvovali još jednom zanimljivom predavanju g. Ivana Jurešića u Ponikve d.o.o.
Nadamo se da ćemo i ubuduće biti u mogućnosti organizirati slična predavanja na dobrobit učenika jer vjerujemo da time doprinosimo razvijanju njihove graÄ‘anske svijesti i odgovornog ponašanja prema zemlji u kojoj živimo.