Arhiva Priopćenja

Priopcenja: Priopćenja

Pozivamo građane na isto

Priopćenje o davanju primjedbi u sklopu javne rasprave o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu

08. veljače 2015. udruga „Eko Kvarner“ uputila je (u sklopu javne rasprave, koja traje do 16. veljače 2015. g.) preimjedbe na Stratešku studiju utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu.

Isto tako, udruga je objavila na svojim internet stranicama (ww.ekokvarner.hr) navedene primjedbe i ujedno poziva sve građane, udruge, jedinice lokalne i regionalne samouprave te trgovačka društva (tvrtke) da naprave isto, tj. da na za to navedenu adresu upute svoje primjedbe koje mogu biti sukladne našima.

Naša udruga i dalje smatra da je istraživanje i eksplatacija plina u Jadranu (po dosadašnjim višedesetljetnim iskustvima) relativno prihvatljiv projekt, ali kada se radi o istraživanju (a pogotovo eksplataciji) nafte smatramo da je to preopasan, nerazuman i nepotreban projekt.
Download "Primjedbe na studiju - Eko Kvarner:
Primjedbe na studiju - Eko Kvarner

U Omišlju, 08. veljače 2015.


Vjeran Piršić, predsjednik